top of page
  • Writer's pictureUkrainian Theater

Як стати людиною?

Актори Театру на Печерську разом із режисером Оленою Лазович підготували казку-притчу для дітей та дорослих "Піноккіо, або Історія про те, як стати людиною".

Коли: 25 травня 2019 року о 12:00

Де: Національна музична академія України імені Петра Чайковського


"Піноккіо" Театру на Печерську - вистава про пошуки власного шляху в житті, про покликання бути сім’єю, про труднощі і радощі батьківства.


Крім однойменної казки Карло Коллоді, творці вистави надихалися дослідженнями Франко Нембрині - професора, ученого в галузі літератури, релігієзнавства, антропології та філософії освіти, засновника та директора католицької школи «La Traccia» у м. Бергамо (Італія). До таких пошуків творчий колектив спектаклю підштовхнув Олександр Філоненко, - філософ, богослов, викладач Харківського національного університету.


Ключовою для вистави "Піноккіо" є тема батьківства та синівства. Чого вартує стати хорошим батьком своїй дитині? Коли син починає усвідомлювати свою необхідність у батькові?

"На початку молодості батьківство - це влада. У підлітковому віці ми бунтуємо проти цієї влади. А потім у нас відкривається потреба в батькові. Ми весь час кричимо: "Батьку! Батьку... ". Сенс цього крику стає все більш і більш новим, і кінець кінцем виявляється, що сталося те, чого ти так чекав: ось він - твій батько. Він вмирає і ти його рятуєш. І в самому процесі порятунку раптом виявляється, що ти сам стаєш людиною",

- коментує Олександр Філоненко.



У виставі задіяні актори: Григорій Бакланов, Олена Мамчур, Дар’я Творонович, Марія Трєпікова, Яна Коверник, Владислав Мамчур, Юрій Вутянов, Руслан Сокольник, Андрій Попков, Ігор Назаров, Юлія Першута та ін.

Режисер: заслужена артистка України Олена Лазович

Тривалість: 1 год 40 хв (без антракту)

Мова вистави: українська

Рекомендовано для сімейного перегляду (10+)


За подробицями звертайтеся до менеджера проекту - Оксани: +380990286930; +380639543317


bottom of page