top of page
  • Writer's pictureUkrainian Theater

УКФ запрошує подаватися на гранти

До 15 січня Український культурний фонд приймає заявки на конкурсні програми 2020 року, які підтримують, зокрема, проекти із сектору «перформативне та сценічне мистецтва».



Державна інституція, що з 2018 року надає грантову підтримку культурним проектам, автоматизувала та спростила процес приймання проектних заявок, оновила конкурсні програми та збільшила їхню кількість. Відтепер УКФ має 10 програм. Важливо, що з 1 листопада 2019 року було скасовано обмеження на кількість поданих проектів: один заявник може подати по одному проекту на всі програми УКФ. При цьому, проекти, що подаються від одного заявника на різні конкурсні програми, повинні бути з різними назвами, цілями, завданнями, результатами та різними складами проектних команд.


Проекти сектору «перформативне та сценічне мистецтва» підтримуються програмами «Аналітика культури», «Інноваційний культурний продукт», «Навчання. Обміни. Резиденції. Дебюти», «Інклюзивне мистецтво», «Аудіовізуальне мистецтво», «Знакові події», «Мережі й аудиторії».

Цього року за підтримки УКФ було реалізовано 432 проекти. У межах сектору «перформативне та сценічне мистецтва» відбулися Всеукраїнський фестиваль театрів – лабораторій «VIEfest», Open Open Open Golden Gate Theatre Festival, П'ятий Міжнародний інклюзивний театральний фестиваль «AРТ-Плейбек. Разом», ХХІ Міжнародний театральний фестиваль «Мельпомена Таврії», майстер-класи для акторів «Театральне вікно до Європи», секторальна школа культурного менеджменту «ТЕАТР управління», біло створено оперу-антиутопію «ГАЗ», здійснено постановку п’єси Еріка-Емманюеля Шмітта «Зрада Ейнштейна», інноваційний театральний проект «Венеціанець» тощо.

Український культурний фонд запрошує представників театральної спільноти взяти участь у конкурсних програмах.


Детальніше про них, умови участі, методику оцінювання проектів можна дізнатися тут.

bottom of page