top of page
  • Writer's pictureUkrainian Theater

Станіслав Мойсеєв поставив виставу "Масара" в Польщі

Прем'єра українського режисера Станіслава Мойсеєва за п'єсою сучасного литовського драматурга Маріуса Івашкевічуса.



Прем’єра: 17 лютого 2018р.

Старий Театр (м. Краків, Польща)

Автор: Маріус Івашкевічус


Творча команда

Режисер-постановник: Станіслав Мойсеєв

Художник-сценограф, художник по костюмах: Володимир Ковальчук

Композитор: Євген Гальперін


Фото: Magda Hueckel

Події у виставі «Масара» мають химерну географію: все розпочинається в Україні на території окупованого Донбасу, влітку 2014 року. Звичайний обід в родинному колі. Зі страшним гуркотом провалюється стеля. На стіл падає крісло літака з мертвою жінкою… Карколомна зміна локації і ми опиняємось в Амстердамі на урочистому вечорі пам'яті за загиблими на борту малайзійського «Боїнгу».


Сама вистава Станіслава Мойсеєва - це перш за все спроба дослідження сутності зла. Це розмова про тотальну жорстокість, агресію, нетерпимість, насильство. Про тоталітарну політику супердержав і їх прагнення до абсолютного панування над світом, навіть якщо ціна тому – 1000 скалічених людських життів. Автори намагаються з’ясувати, чому в цивілізованому світі є місце війні і хто буде відповідати за її наслідки.



Творча команда, котра працювала над реалізацією проекту «Масара» – справжній міжнародний мікс. Для постановки вистави до Краківського Старого театру був запрошений екс-художній керівник Національного академічного театру ім. І.Франка – Станіслав Мойсеєв.


Художник-сценограф та художник по костюмах, Володимир Ковальчук, відомий своєю співпрацею з Юрієм Любімовим (Театрі на Таганці), Анатолієм Васильєвим («Школа драматичного мистецтва»). Лауреат премії Европейської кіноакадемії в номінації «найкраще музичне оформлення» за роботу над фільмом «Нелюбов» Андрія Звягінцева, композитор Євген Гальперін є автором музики до вистави.

До роботи були також залучені найкращі актори Старого театру: Радослав Кжижовськи, Альдона Ґрохал, Малґожата Ґалковська, Пауліна Кондрак, Катажина Кжановська, Пауліна Пуслєднік, Анна Радван, Лідія Дуда, Богдан Бжискі, Мачєй Харитон, Ґжеґож Ґрабовськи, Роман Ґанцарчик, Збіґнєв В. Калета.

bottom of page