top of page
  • Writer's pictureUkrainian Theater

Шорт-ліст учасників Taking the Stage-18

Updated: Sep 10, 2018

Журі британсько-українського конкурсу Taking the Stage оголосило 11 режисерів-фіналістів програми.


7 вересня журі оголосило шорт-ліст фіналістів театрального конкурсу Taking the Stage. Показ сценічних ескізів майбутніх робіт на розгляд як експертів, так і глядачів пройде 12 і 13 жовтня на Сцені 6 у Довженко-Центрі.


Програма Taking the Stage, створена спільними зусиллями Британської Ради в Україні та ГО «Театральна Платформа», проходить в Україні вчетверте. Завдяки цьому проекту організатори шукають українські театри та режисерів з оригінальними ідеями і допомагають їм реалізувати свої плани та створити високохудожні, резонансні, актуальні вистави, які відповідають викликам суспільства. До роботи з українськими митцями долучаються провідні театральні фахівці з Об’єднаного Королівства. Результатами такої співпраці є новий досвід, знайомства, зв’язки та нові театральні постановки.

Нагадаємо, що цьогорічний конкурс запропонував режисерам і театрам поміркувати над темою «Відкриті суспільства: «минуле є прологом»?» та описати своє бачення, як ця тема може бути розкрита на основі будь-якого твору британської літератори. Протягом серпня члени журі розглянули заявки та виставили бали, на основі яких сформований короткий список фіналістів із 11 проектів режисерів.


Проекти, що потрапили у шорт-ліст TTS-18:


  • Макс Афанасьєв і Херсонський обласний академічний театр ляльок у співпраці з Totem Centre Theatre Lab – «Далеко», Керілл Черчілл;

  • Тимофій Бінюков та Одеський обласний театр ляльок – «Фермер Джайлз із Хему», Джон Р. Р. Толкін;

  • Ната Бударіна та Український малий драматичний театр – «Коханець», Гарольд Пінтер (Київ);

  • Марія Грунічева на сцені Малої опери – «Розенкранц та Гільденстерн мертві», Том Стоппард (Київ);

  • Лариса Діденко та Перший театр для дітей та юнацтва – «П’ятидесятниця», Девід Едґар (Львів);

  • Джек Кловер та PostPlay Театр – «Інститут національного забуття», Джек Кловер (Київ);

  • Богдан Логвиновський і Театр «Прекрасні квіти» – «Усі чудові речі», Данкан Макмілан (Харків);

  • Євгеній Сидоренко та Чернігівський молодіжний театр і театр Teatrum Mundi –«Макбет», Вільям Шекспір (Чернігів);

  • Тамара Трунова та театр «Актор» – «Усі чудові речі», Данкан Макмілан (Київ);

  • Ірина Ципіна та Перший театр для дітей та юнацтва – «Аліса в Дивокраї», Льюїс Керрол (Львів);

  • Олена Щурська та Український малий драматичний театр – «Амстердам», Ієн Мак’юен (Київ).

12-13 жовтня 11 конкурсантів представлять на розгляд журі та глядачів сценічні ескізи проектів. Професійне журі обирає двох переможців, а глядачі, як і минулого року, матимуть можливість визначити свого улюбленця – третього переможця програми.


На сім’ї, які відвідають мініфестиваль Taking the Stage разом із дітьми 5 – 10 років, чекає дитяча програма, розроблена Музеєм кіно Довженко-Центру. Також особливістю цьогорічного мініфестивалю стане програма практичних майстерень від членів журі конкурсу для акторів, режисерів, сценографів, продюсерів та мистецтвознавців.


Програму майстерень дивіться на сайті Британської Ради за посиланнями: http://www.britishcouncil.org.ua/events/masterclasses-taking-the-stage-october-13 http://www.britishcouncil.org.ua/events/masterclasses-taking-the-stage-october-12

bottom of page