top of page
  • Writer's pictureUkrainian Theater

'Партисипативний та цифровий театр' від Яна Ліндерса

У ЦСМ ДАХ розказуватимуть про «Партисипативний та цифровий театр» на прикладі вистави «Stage your city» від Яна Ліндерса.

Коли: 8 грудня о 19:00 Де: ЦСМ ДАХ (вул. Велика Васильківська 136)


Лекція «Партисипативний та цифровий театр» на прикладі вистави «Stage your city» від представника команди «Художня концепція та драматургія» Яна Ліндерса (драматург, режисер, художній керівник театру Badisches Staatstheater Karlsruhe в Німеччині). Лекцію доповнюватимуть актори ЦСМ ДАХ за допомогою сценічного читання уривків з вистави.


Для подальшого обговорення сучасних естетичних і прогресивних театральних форм, Ян Ліндерс розповість про досвід роботи над унікальним німецько-грузинсько-французьким проектом «Stage Your City», розробленого в рамках Європейської театральної лабораторії (European Theatre Convention)

Особливостями цієї вистави є те, що вона відбувається у чотирьох різних, щоразу унікальних, локаціях, які режисер обирає по приїзду у нове місто. Що його хвилює? Проблеми штучності і фальші сучасного світу та нашого майбутнього. Що він для цього робить? Застосовує ігрові елементи, пішохідні прогулянки містом та віртуальну реальність; учасники мають змогу інтерактивно дослідити власне місто та покращити його в онлайн режимі – створити свою унікальну казку - світ у 2070 році.

Про ідею та мету вистави, про поняття цифрового театру, про процес створення і підготовки, специфіку вибудови перформенсу та сприйняття глядачів, їх занурення в цю тематику, практику міжнародних копродукцій та інше – на публічний лекції від Яна Ліндерса.

Лекція проходить в рамках проекту «Театр – Діалог культур: співробітництво з країнами Східної Європи», який підтримує митців та театри України й інші країни східної Європи у їхніх зусиллях налагодити процес плідних обмінів та співпрацю з колегами по всій Європі. Завдяки цьому проекту Європейська Театральна Конвенція прагне відкрити нову перспективу для молодих українських театральних майстрів, а також посилити театр як публічний та демократичний простір, відкритий для обмінів та рефлексій.

 

Реєстрація за посиланням: goo.gl/forms/9ggaj5kZ5SzX6PF43

Увага! Кількість місць обмежена!

Захід проводиться за фінансової підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини Auswärtiges Amt.

bottom of page