top of page
  • Writer's pictureUkrainian Theater

Нарешті Гендель: опера «Ацис і Галатея» від Open Opera Ukraine

В Україні вперше представлять сценічну постановку опери Генделя «Ацис і Галатея» на професійній сцені. Режисер – Тамара Трунова.



Де: Національна музична академія України імені П.I.Чайковського

Коли: 12 і 13 жовтня


Формація Open Opera вперше реалізує в Україні сценічну постановку «Ациса і Галатеї» Ґеорґа Фрідріха Генделя (1718). Довгоочікувана прем’єра, що стала можливою завдяки підтримці Українського культурного фонду, вже зарекомендувала себе як головна оперна подія року.


Пасторальний античний сюжет, в якому є все – пристрасне кохання, тонка іронія, ревнощі, смерть та її прийняття – перетворюється на дослідження психології людських стосунків, на життєву історію, яку кожен може приміряти на себе.

Музичне втілення


Йорґ Халубек (Jörg Halubek) – німецький диригент, органіст і клавесиніст, професор Штутґартської музичної вищої школи, авторитетний фахівець з барокового виконавства, засновник та керівник оркестру “il Gusto Barocco”. На його рахунку – постановки опер Монтеверді, Генделя, Глюка, Моцарта, новознайдених оперних творів німецьких та італійських композиторів бароко, сценічні версії пасіонів та кантат Й.С.Баха, співпраця з режисерами Каліксто Бієто, Гаррі Купфером.


Режисура


Тамара Трунова – одна з провідних українських режисерок, головна режисерка Київського театру драми та комедії на лівому березі Дніпра. Є переможницею конкурсної театральної програми Taking the Stage від British Council, лауреаткою премії «Київська пектораль». Її постановки завжди стають резонансними подіями українського театрального життя. Як, зокрема, і здійснена у співпраці з Open Opera Ukraine постановка опери «Дідона та Еней» Генрі Перселла: 2018 року вона перемогла у Всеукраїнському фестивалі-премії GRA в номінації «Кращий музичний спектакль у жанрі опера / оперета / мюзикл».


Костюми


Finch – дизайнерський дует Катерини Бякової та Максима Голуба. Марка дизайнерського одягу Finch за версією Vogue Ukraine була визнана кращим молодим брендом 2015 року.


Солісти


Солісти «Ациса і Галатеї» – талановиті й перспективні українські виконавці, які вже встигли заявити про себе на міжнародних вокальних конкурсах та у проектах барокової музики. Каст формувався за півтора року до прем’єри. А у жовтні минулого року за підтримки Українського культурного фонду Open Opera Ukraine провела майстер-класи з барокового співу від європейської експертки Ольги Пасічник (Україна–Польща). На другому прем'єрному показі 13 жовтня партію Ациса виконає італійський тенор Леонардо Кортеллацці (Leonardo Cortellazzi) в рамках подій фестивалю «Italia Festival Barocco» за підтримки Посольства Італії в Україні та Італійського інституту культури в Україні.


Спецзаходи


Частиною проекту «Нарешті Гендель!» є низка відкритих освітніх подій, що відбуватимуться у співпраці з Національною музичною академією України імені П.І.Чайковського:


8 жовтня

16:00–18:00 – відкритий майстер-клас з історичних клавішних інструментів від Йорґа Халубека для студентів та викладачів (НМАУ, за попередньою реєстрацією http://tiny.cc/al1gaz)

11 жовтня

20:00–21:30 – відкрита генеральна репетиція для преси (Велика зала оперної студії НМАУ, за попередньою реєстрацією – http://tiny.cc/sj1gaz)

За додатковою інформацією та з питань акредитації звертатись за телефоном: +380 50 312 9655 чи на скриньку pr@openopera.com.ua


Увага! Подія транслюватиметься онлайн на сайті https://opentheatre.net/
bottom of page