top of page
  • Writer's pictureUkrainian Theater

'Номери'

У грудні відбудеться прем’єра найбільш очікуваної театральної вистави сезону за мотивами п’єси Олега Сенцова «Номери».


Коли: 7 грудня 2018 року, 19:00

Де: «Сцена 6», Довженко-Центр


«Номери» - це історія про суспільство під гнетом диктатури. Особистість в такому суспільстві винищується; люди навіть позбавлені імен - замість них - лише порядкові номери. І це не просто антиутопія, а пророча п’єса, сюжет якої безпосередньо пов’язаний з долею її автора, незаконно ув’язненого в Росії українця Олега Сенцова.


Суспільство, зображене в «Номерах», живе в обмеженому занедбаному світі, в якому кожен сам по собі. Коли кожна людина - замкнена кімната без повітря з номером замість імені. Тут не існує "нас" та "ми". Коли зникає прагнення до єдиної цілі. Коли люди між собою не розмовляють про найголовніше навіть пошепки. Коли виникає підозра хибності буття, з якого немає виходу. І все завмирає на безглуздій симуляції івнування, в якій ніхто не наважується жити.


Світ, змодельований у виставі, перестав себе аналізувати та осмислювати. Сама тема нумерації та порядковості говорить про систему та ієрархію всередині самої системи.


Ми «помістили» цю історію в старий цирк, котрий забув про своє призначення, та існує за інерцією, не помічаючи власної мутації. Втрата зацікавленості та спраги до життя, бажання аби все було вирішено за тебе, віра в те, що той, хто стоїть вище – знає краще — це принизливе виживання. Це про те, яких «героїв» народжує спотворений світ.

Творці проекту обіцяють представити цю п'єсу згодом за кордоном. Вилучені з продажу квитків кошти підуть на підтримку сім'ї Олега.


Команда проекту:

Автор сценарію – Олег Сенцов.

Режисерка вистави – Тамара Трунова.

Художник-постановник – Юрій Ларіонов.

Художниця по костюму – Христина Корабєльникова.

Пластичне вирішення вистави – Ольга Семьошкіна.

Продюсерка – Анна Паленчук.

Со-продюсер – Іраклі Макацарія.


PR-менеджерка – Дарина Бакуліна.

Актори: Римма Зюбіна, Андрій Ісаєнко, Валерія Ходос, Христина Синельник, Вікторія Авдєєнко, Віталій Ажнов, Володимир Кравчук, Міра Жучкова, Анна Кузіна, Дмитро Олійник, Руслан Коваль, Марія Заниборщ.


Подробиці та квитки – на сайті проекту: http://sentsovnumbers.com/


Постановку вистави здійснює кінокомпанія 435 FILMS, в обличчі продюсера Анни Паленчук, за підтримки Українського культурного фонду.

bottom of page