top of page
  • Writer's pictureUkrainian Theater

Mime Wave Festival 2019 вперше в Україні

У червні за підтримки програми Сulture Bridges в Києві вперше пройде Міжнародний фестиваль фізичного театру Mime Wave Festival 2019.



З 15 по 23 червня у Києві пройде Міжнародний фестиваль фізичного театру Mime Wave Festival 2019. Програма передбачає виступи, воркшопи та лекції від митців з Нідерландів, Швеції, Німеччини та Іспанії. Головний організатор фестивалю нідерландська організація Mime Wave, проект реалізовано за підтримки Сulture Bridges Programme.


Протягом 9 днів на 6 локаціях, серед яких сцена Центру ім. Леся Курбаса, креативний простір IZONE, "Сцена 6" та інші, демонструватимуть експериментальні театральні постановки.


Одна з головних задач Mime Wave Festival 2019 – розвиток незалежного фізичного театру в Україні та створення можливостей для молодого українського покоління митців.

«В Україні глядач ще не зовсім знайомий з цим видом мистецтва. Тому ми вирішили запросити у Київ провідних митців з Нідерландів, Швеції та інших країн. Крім унікальних вистав від різних шкіл “mime”, особливою подією на фестивалі стане проведення Академії, в рамках якої відбудуться майстер-класи від міжнародних експертів. Фестивальні події стануть платформою для мистецьких дискусій, справжніх професійних відкриттів і корисних порад», – директор та художній керівник фестивалю Анастасія Любченко.


Програма фестивалю – це:




Крім цього, буде реалізований унікальний колабораційний проект "Рій" (SWARM). Режисер Фабіна де ла Квінтана (Fabián Santarciel de la Quintana), викладач в Амстердамській Театральній Академії сучасного “міме”, разом з тридцятьма учасниками з України та інших країн, працюватиме над виставою під час усіх днів фестивалю. Спектакль покажуть глядачам в останній день.


_______________


Головний організатор фестивалю: організація Mime Wave (Нідерланди, Амстердам), під керівництвом українська актриси, міма та режисерки Анастасії Любченко. Вона стала першою студенткою з України у легендарній Амстердамській академії театру відділення “міме” за 50 років її існування.


Українські партнери події: Центр ім. Леся Курбаса, фонд ІЗОЛЯЦІЯ, Київська муніципальна академія естрадно та циркового мистецтв.


Міжнародні партнери фестивалю: театральні школи з Амстердаму (Amsterdam University of the Arts) та Стокгольму (Stockholm University of the Arts) , а також беруть участь у фестивалі митці з країн Нідерландів, Швеції, Німеччини та Іспанії.


Програма та розклад всіх подій на Facebook-сторінці: https://www.facebook.com/mimewavefestival З приводу будь-яких питань – Анна Бурдіна, 0504415033, mimewave.pr@gmail.com

bottom of page