top of page
  • Writer's pictureUkrainian Theater

'Камені спотикання' в Києві

Updated: Nov 30, 2018

Анонс гастрольної вистави «Камені спотикання/Stolpersteine»

від театру Badisches Staatstheater Karlsruhe (Німеччина).


Коли: 9-10 грудня 2018 року

Де: Київський академічний Молодий театр


Вистава пройде на основній сцені Молодого театру в рамках

проекту Європейської театральної конвенції «Театр – Діалог культур: співробітництво з країнами Східної Європи» в Україні.


«Камені спотикання» – невеличкі камінці в пам’ять про жертви нацизиу, що їх встановлюють наші сучасники по всьому світі. Вони нагадують про євреїв, ромів, лівих та всіх тих, хто постраждав від рук справжніх катів.

«Stolpersteine» - це провокативний спектакль, в якому актори з Німеччини досліджують трагічні наслідки нацистських агресій. Прямо перед глядачами вони розбирають документи та нотаріальні свідчення про знущання і смерті мільйонів невинних людей. Відмовляючись від звичних театральних прийомів, вони створюють ідеальну атмосферу тотального дискомфорту – тільки так можливо проговорити в мікрофон замовчувані давно жорстокі факти.

Частина 1: вступ у фойє.

Частина 2: безпосередня присутність на сцені.

Частина 3: глядацька зала.

Частина 4: глядачам буде запропоновано ознайомитися з архівними документами на сцені.


Вистава йде німецькою мовою, з українськими субтитрами.

Молодий театр – єдиний з державних театрів України, який є членом Європейської театральної конвенції. Вже чотири роки Молодий реалізує проекти європейської спільноти, а також приймає у себе представників інших країн.

Цьогорічний проект «Театр – Діалог культур: співробітництво з країнами Східної Європи» пройде в Україні протягом листопада-грудня 2018 року. Програма включатиме різні події: зустріч стипендіатів Європейської театральної конвенції, діалог з представниками українських театрів та місцевих зацікавлених сторін, гастрольні виступи німецьких театрів.


Проект «Театр – Діалог культур: співробітництво з країнами Східної Європи» проводиться за фінансової підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини, Європейської театральної конвенції.

Потужна соціокультурна подія спрямована на налагодження єдиної мережі комунікацій та обміну досвідом. Це важливий поштовх для театральної галузі в Україні в цілому, за підтримки однієї з найвпливовіших організацій Європи в сфері театрального мистецтва. З української сторони партнерами проекту є асоційовані члени Європейської театральної конвенції: Київський академічний Молодий театр, ЦСМ Дах/ФСМ Гогольfest. Головною локацією для показу гастрольних виступів європейських театрів та зустрічі випускників ЄТК є Київський академічний Молодий театр.


Європейська театральна конвенція (ЄТК) – це некомерційна членська організація та мережа європейських державних театрів, заснована в 1988 році з метою створювати, захищати та заохочувати театральне мистецтво і його мовне розмаїття в Європі та за її межами. ЄТК представляє більше 40 театрів у 25 країнах, 8 000 000 театралів, більш ніж 11 000 платників податків, зайнятих в громадських театрах, тисячі художників в 20 країнах та 16 000 вистав і громадських подій в рік.

 

Фото – staatstheater.karlsruhe.de

bottom of page