top of page
  • Writer's pictureUkrainian Theater

Дикі Кайдаші

Команда Дикого театру розпочала резиденцію у селі Сорокотяга, де за 10 днів буде створений ескіз вистави за п’єсою Наталки Ворожбит «Кайдаші 2.0».


Коли? Де?

2 серпня - прем'єра в Будинку культури с. Сорокотяга.

30 - 31 серпня - покази в Києві на Сцені 6.


Першими виставу побачать саме жителі села Сорокотяга і сусідніх сіл Жашківського району, а 30-31 серпня виставу покажуть у Києві. На прем’єру, що відбудеться 2 серпня в сільському будинку культури, вхід для всіх охочих – безкоштовний.


«Драма українського менталітету заснована на серіалі “Спіймати Кайдаша” який заснований на повісті Нечуя-Левицького “Кайдашева сім’я”, тобто від першоджерела мало що залишилось» - визначила жанр нової п’єси авторка Наталка Ворожбит. П’єса написана спеціально для Дикого театру. Це буде третій текст Ворожбит у Дикому театрі – першою була вистава «Вій 2.0», влітку 2018 у спортивному інтернаті показувалась вистава «Галка Моталко».


«Цей проект – аналіз того, що зараз відбувається з українцями, через переосмислення класичної історії Кайдашів. Можливо, нам вдасться зрозуміти, де закопані проблеми нації», - каже режисер Максим Голенко.


Колектив дикого театру з 20 людей живе комуною в двох хатах, щодня привчається до сільського життя, спілкується з місцевими жителями для заглиблення, аналізу, та створення не архаїчних, а живих і сучасних образів жителів села. В результаті резиденції також буде створений документальний фільм і презентований перед прем’єрою в Києві.


На сцену сільського клубу вийдуть актори Сергій Солопай, Тетяна Лавська, Вова Гладкий, Анна Сердюк, Тетяна Марштупа, Наталя Кобізька, Юрій Радіонов, Анна Абрамьонок, Володимир Скорик, Владислав Високий. 30-31 серпня прем'єра відбудеться в Києві на Сцені 6, до проекту також приєднаються актори Олександр Ярема, Віталіна Біблів та інші.


Прес-тур для журналістів, трансфер у село та назад відбудеться 2 серпня

Заявку на акредитацію можна подати заповнивши форму https://forms.gle/9fXtXzsDa3Z94bSH7


***


Проект виходить за підтримки Українського культурного фонду, також створювати виставу допомагає громада села Сорокотяга.


Український культурний фонд ‒ державна установа, створена у 2017 році, на підставі відповідного Закону України, з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва в державі, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості і суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір. Діяльність фонду, згідно чинного законодавства, спрямовується та координується Міністерством культури України. Підтримка проектів Українським культурним фондом здійснюється на конкурсних засадах.

bottom of page