top of page
  • Writer's pictureUkrainian Theater

Дев’ять днів у ритмі танцю


У Києві та Дніпрі відбувся IX Міжнародний фестиваль сучасного танцю Zelyonka SPACE UP. Потягом 9 днів у Києві та Дніпрі 11 танцювальних компаній презентували свої перформанси та вистави, а гості насолоджувались неймовірною програмою, брали участь у #Zelyonka_challenge, відвідували майстер-класи і навчались у “Школі танцювальної журналістики”.



Учасниками фестивалю стали провідні хореографи та танцівники з США, Австралії, України, Білорусі, Нідерландів, Швейцарії, Норвегії та Польщі. Концепції Zelyonka SPACE UP вдалось поєднати тіло міста і людини, які разом створювали нові сенси в рамках теми фестивалю «Тіло Міста».


Антон Овчінніков, художній керівник Zelyonka SPACE UP: «Ми радіємо, що цього року фестивалю вдалось вийти за рамки звичних арт-локацій! Ми підготували безліч інтердисциплінарних активностей, аби сучасний танець розширював свою аудиторію, навчав її та долучав до діалогу. Захоплені погляди глядачів, які ми бачили на виставах, — чудове тому підтвердження.»



Дев’ять днів фестивалю були дуже насиченими: гості заходу розважались на вуличних перформансах YELLOW разом зі швейцарським колективом zeitSprung на перехрестях Києва, пірнали у шалений рейв від норвезької компанії Kari Hoaas Dance Company в арт-клубі Closer та занурювались у підсвідомість під час аудіовізуального перформансу Sonium від нідерландського колективу Pop Fabric. Особливим захопленням для глядачів став Балет катамаранів на Оболонській набережній. Залізні “танцівники” виконували неймовірні балетні фігури під мікс музики Жана-Філіпа Рамо та сучасного українського композитора Сергія Вилки, чим викликали щире захоплення у глядачів.



«Я пишаюсь тим, що Український культурний фонд підтримав фестиваль Zelyonka SPACE UP, який став чудовим майданчиком для створення нового культурного продукту та знаковою подією для сектору сценічного та перформативного мистецтва. Для нас надзвичайно важливо підтримувати подібні платформи обміну досвідом та мережування на національному та міжнародному рівнях.» — зазначила виконавча директорка Українського культурного фонду Юлія Федів.



Zelyonka SPACE UP відбувся за підтримки Українського культурного фонду. Партнерами заходу стали Посольство Швейцарії в Україні, Посольство Австралії в Україні, Швейцарський культурний фонд Pro Helvetia, Мистецький Арсенал, Арт резиденція Carbon, Люблінський центр культури, Norwegian Arts Council, Нідерландський культурний фонд The Performing Arts Fund NL. Головний партнер заходу — Всеукраїнська асоціація «Платформа сучасного танцю».



bottom of page