top of page
  • Writer's pictureUkrainian Theater

American Dance Festival в Україні

В Американському Домі в Києві пройде відкрита зустріч з хореографом Джессі Зеріт, організатор – Міжнародний фестиваль сучасного танцю “Zelyonka SPACE UP”.


Коли: 2 серпня, 18:00

Де: Американський Дім у Києві


Що спільного між сучасним танцем в США та в Україні?


На перший погляд здається, що танець — це мистецтво без меж і кордонів, яке не потребує знання мови і є відображенням емоційного життя людини. Ми зустрічаємось з танцем на кожному кроці — на телебаченні, у кіно і виставах, на концертах і фестивалях. Танець є однією з найпопулярніших форм проведення вільного часу: танцюють всі — від малих до великих, у гуртках, вдома, на вулиці, у чисельних танцювальних школах.


Але де знаходиться межа, за якою танець із розваги перетворюється на сучасне мистецтво і стає мовою спілкування та засобом комунікації зі світом для мислителів та філософів? Як соціальна та політични складова нашого життя знаходить відображення у сучасному танці? Якою є мова сучасного хореографа і чи може сучасний танець бути засобом художнього висловлювання?


Міжнародний фестиваль сучасного танцю “Zelyonka SPACE UP”, що вже 9 років відбувається в Україні, вперше запросив до Києва викладача American Dance Festival.

Цей візит, по-перше, дає можливість українським хореографам провести тиждень в рамках спільної резиденції з американцем, а по-друге — це спроба налагодити зв’зок для постійного партнерства з найстарішою та найвідомішою танцювальною організацією у “новому” та “старому” світі.




Джессі Зеріт — хореограф, що вже 10 рокув викладає сучасний танець для студентів ADF, свої перші 7 днів в Україні з 27 липня по 1 серпня проведе в арт-резиденції RIZOMA в Бердичеві в компанії 20 хореографів з різних міст України.

А вже 2 серпня на зустрічі в Американському Домі в Києві він поділиться досвідом своєї мистецької та викладацької діяльності і розповість про враження від співпраці з українськими хореографами. До цієї презентації в он-лайні приєднається декан освітньої програми Американського Фестивалю Танцю — Леа Кокс. Українську танцювальну спільноту представлятиме засновник Фестивалю Zelyonka Space UP Антон Овчінніков та менеджер освітньої програми Олена Чучко.


Подія в Американському Домі є безкоштовною та відкрита для всіх бажаючих. Ми поговоримо про те, яким є сучасний танець у Сполучених Штатах зараз і яким він є в Україні і спробуєм зрозуміти, що турбує сучасних митців двох таких різних країн. Запрошуємо на зустріч і готуйте свої питання!


Мова зустрічі англійська, проте завітати може кожен – ми здійснюватимемо переклад українською!


ВАЖЛИВО! З метою забезпечення безпеки відвідувачів вхід в Американський Дім тільки за наявності паспорту або водійського посвідчення.


Міжнародний фестиваль сучасного танцю “Zelyonka SPACE UP” відбувається за підтримки Українського культурного фонду.




bottom of page