top of page
  • Writer's pictureUkrainian Theater

ALPHA та Свідомість(Під) на Сцені 6

Незалежний театр сучасного танцю "n’Era Dance Group" відкриває свій перший танцювальний сезон.

Коли: 22 жовтня 2018 року, 20:00

Де: Довженко-Центр (Сцена 6)

Проект “n’Era Dance Group” з’явився майже рік тому. Його засновники Владислав Детюченко та Богдан Кириленко – перформери, танцівники, лауреати конкурсу молодих хореографів в рамках міжнародного фестивалю сучасного танцювального театру «Zelyonka Fest» у Києві та фіналісти міжнародного фестивалю сучасної хореографії у Вітебську.


Використовуючи тіло, простір та час як основі виражальні засоби, хлопці мають за мету створення проектів нового формату. Своїми роботами танцівники порушують актуальні проблеми сучасності, не обмежуючи власну свободу для пошуку відповідей на злободенні питання.

22 жовтня на Сцені 6 “n’Era Dance Group” покажуть дві одноактні постановки: «A L P H A» та «Свідомість(Під)».


Одноактна хореографічна постановка «A L P H A» досліджує тему превалювання у соціальній ієрархії. Цілком імовірно, що прагнення до лідерства зародилося одночасно з появою соціальних груп, і відтоді знаходить своє вираження в різних формах. У чому різниця між поняттями "лідер" і "домінант"? Як проявляються ґендерні аспекти лідерства? Чи це всього лишень тваринні інстинкти? Такими питаннями постановники задавалися під час роботи над проектом, проте залишили за глядачем право самостійно знайти відповіді на них.


Хореограф-постановник: Владислав Детюченко

Музичне оформлення: Radiofillz


«Свідомість(Під)» - творче дослідження в жанрі фізичного театру на тему взаємодії свідомості та підсвідомості. Ідея роботи базується на Фрейдівській структурній моделі психіки «Воно» - «Я» - «Над Я». В цій схемі середнє «Я» за певних обставин має обирати між крайніми структурами, тобто між базовими потребами та морально-етичними нормами. Конфлікт вистави проростає зі спроби розпізнати справжні, а не очікувані суспільством емоції, потреби та бажання. До чого призводить виправдання чужих сподівань без урахування власних потреб? Чого ми насправді хочемо? Чи формують наші потреби нас як особистість?

На ці та інші питання танцівники спробують відповісти своєю постановкою.


Хореографи та виконавці: Богдан Кириленко та Владислав Детюченко

У постановці використана музика сучасних композиторів


А після дебютних постановок “n’Era Dance Group” на глядачів чекає бонус – хореографічна вистава-експеримент від Анастасії Харченко та Данила Зубкова. “Вы ничего не ждите. Вы ничего не увидите.”(с)


Поробиці – на сторінці проекту в Фейсбуці: https://www.facebook.com/events/472682603234708/

bottom of page