top of page
  • Writer's pictureUkrainian Theater

60 рухів, вдивляючись у Майбутнє

У Києві покажуть перформанс "60 рухів, вдивляючись у Майбутнє / 60 moves with the future gaze" - спільний проект українських та американських хореографів.



Де: Національний Експоцентр України (ВДНГ)

Коли: 6 липня 2018 року, о 17:00



У липні перед павільйоном №1 Національного Експоцентру України (ВДНГ) покажуть танцювальний перформанс "60 рухів, вдивляючись у Майбутнє / 60 moves with the future gaze". Це спільний проект хореографів Антона Овчіннікова (Україна) та Мейди Уізерс (США) за участі американського композитора Стіва Гілмі.

Проект "60 рухів, вдивляючись у Майбутнє / 60 moves with the future gaze" має на меті дослідити зв'язок між архітектурою та тілом, аби зрозуміти, як архітектура може впливати на людину, її ідентичність та патерни поведінки.

Більшість із нас все ще живе в “хрущовках” та “сталінках”, які яскраво відображають панівну ідеологію та політику минулого століття. Але як ми відчуваємо себе сьогодні в оточенні архітектурної ідеології минулого? І як ми ідентифікуємо себе - людей, які живуть на зламі епох, в епіцентрі глобальних культурних та політичних змін


Мейда Уізерс - американська перформерка і новатор у хореографії. Свою кар’єру розпочала ще наприкінці 1960-х, коли, натхненна творчістю Мерса Каннінгема, Еріка Хокінса, Алвіна Ніколас та Мері Вігман сформувала власний стиль.

Мейда - засновниця та художній керівник Maida Withers Dance Construction Company, де створила більше 100 проектів разом із митцями різних напрямків перформативного та візуального мистецтва.

Мейда і компанція експериментують із танцювальною імпровізацією, створюючи та презентуючи роботи в альтернативних архітектурних та екологічних місцях. Позиціонуючи себе артистом-активістом, Мейда надає перевагу перформансам із використанням нових медіа-технологій у танці.


Антон Овчінніков - український хореограф, танцівник, педагог. Засновник і натхненник Міжнародного фестивалю сучасного танцю Zelyonka FEST, фестивалю сучасного танцю Точка перетину, проекту Артіль, спрямованого на підтримку молодих хореографів. Директор Всеукраїнської асоціації “Платформа Сучасного Танцю”, діяльність якої спрямована на об’єднання хореографів та танцівників, і допомогу їм у реалізації проектів.


Організатори проекту: Zelyonka FEST спільно з Асоціацією "Платформа сучасного танцю" і Black O!Range Dance Production.


Детальніше: на сайті Zelyonka FEST

bottom of page