top of page
  • Writer's pictureUkrainian Theater

Інструментальний театр Маурісіо Каґеля в Києві

Goethe-Institut в Україні представляє концерт-перформанс із творів Маурісіо Каґеля. Гратимуть Sed Contra Ensemble та актори Нового театру на Печерську.


Де: Новий театр на Печерську (Київ, вул. Немировича-Данченка, 5)

Коли: 22 березня, 19:00


Маурісіо Каґель – один з ідейних творців музичного акціонізму та інструментального театру. Ретроспектива Sed Contra Ensemble чи не вперше познайомить киян з доробком німецько-аргентинського класика XX століття, зокрема з творами 60-70-х років.


Серед своїх сучасників Каґель найбільш вперто та послідовно розвивав ідею «сукупного жанру». Всією своєю творчістю він відкрито протестував проти редукції музичного процесу до одного лише прослуховування музики, пропонуючи публіці видовищні перформанси.


Каґель був королем музичної іронії, він деміфологізував традиційний концертний ритуал, як і музичний церемоніал загалом. Він примусив струнний квартет грати в’язальними спицями, об’єднав лекцію з історії авангарду із виступом міма, а в одній з партитур надав соло бачку унітаза.


Mauricio Kagels "Zwei-Mann-Orchester", 1973

http://kultur-online.net/


«Що цікавить мене найбільше – це сміх, що зупинився у вашому горлі, оскільки ви вирішили, що під час класичного концерту сміятися недоречно», - говорив композитор.

В Новому театрі на Печерську можна буде почути такі твори: "Pas de cinq" для п’яти музикантів, танцюристів або акторів, "Mirum" для туби соло, "Atem" для виконавця на духових і актора, "MM 51" для фортепіано та метронома, "Kontra-Danse" для інструментів й артистів, "Tango Aleman" для голосу, скрипки, бандонеона та фортепіано, "Siegfriedp" для віолончели.


Оскільки кількість місць обмежена, всі охочі зможуть дивитись онлайн-трансляцію концерту на fb-сторінці театру.

bottom of page